Die ontdekkingstocht is het leven. De weg naar het leiderschap over jezelf, je persoonlijke groei en ontwikkeling.
Het is aan jou te ontdekken wie je bent, wat je persoonlijkheid is, wat je bezieling is, wat je bent, hoe je functioneert, wat je voelt, waar je bent, waarom je hier bent, hoe je angsten en paniek kunt verdrijven en met zelfvertrouwen een veilige en plezierige omgeving ervaart.
Het is aan jou de balans in je lichaam te vinden door jezelf mentaal en fysiek te verzorgen en eventuele pijn op een natuurlijke manier te verlichten.
Het is aan jou je vrijheid te pakken en te werken aan je schaamte gevoel en voelbare energetische beperkingen vanuit eerdere onplezierige gebeurtenissen.
Het is aan jou je verantwoordelijkheid te pakken en jezelf te beschermen door grenzen te stellen ten midden van je omgeving.
groei naar persoonlijk leiderschap, het gezond, competent & wel zijn, de balans ervaren en het leren samenwerken naar impact
Om je eigenwaarde uit te kunnen dragen vraagt om een;
- spirituele bewustzijnsontwikkeling en zelfbescherming wat leidt tot leiderschap & gewenst gedrag
- fysieke & mentale gevoelsontwikkeling wat leidt tot het benodigde leervermogen om gezond, competent en wel te zijn.
- sociaal-emotionele beeldvormingsontwikkeling wat leidt tot creatie ontwikkeling en het kunnen samenwerken
- energetische energieontwikkeling wat leidt tot zelfmanifestatie en positieve maatschappelijke impact.
DE thema's waar ik je bij ondersteun vanuit mijn praktijk Estima.
Ondersteunend bij labels zoals: AD(H)D, autisme, dyslexie, dyscalculie en/of hoogbegaafdheid
Ondersteunend bij psychische klachten zoals: onzekerheid, wantrouwen, angsten, een onveilig gevoel, hoog opgetrokken muren, chaotisch en stressvol gedrag, onverantwoordelijk gedrag, ongecontroleerd gedrag, introversie, hooggevoeligheid, perfectionisme, disbalans, PTSS, burn-out, bore-out
Ondersteunend bij lichamelijke klachten zoals: spanning in het hoofd en/of in het lichaam, vermoeidheid, koude handen en/of voeten, starre bekken en/of onderrug, spastische darmen, vertraagde stofwisseling, menstruatieproblemen, spraakproblematiek, migraine, eczeem, allergieën, ziektes, pijn, COPD, astma, reuma
Ondersteunend bij heftige gebeurtenissen zoals: verkeren in negatieve overtuigingen, terugkerend mentaal of fysiek misbruik, regelmatig achter worden gelaten, in onveilige situaties verkeren, ervaringen met medische procedures, bij een shock ervaring
Suzanne intro
Ze zocht haar geluk buiten zichzelf door te gaan voldoen aan de verwachting van haar omgeving. Maar het was nooit goed genoeg. De lat lag steeds hoger. Dit leidde tot hyperventilatie en angst aanvallen, buik- en hoofdklachten, terugval van de stem, een gevoel van leegte, een laag zelfbeeld en continue stress.
Op het moment dat ze in aanraking kwam met persoonlijke ontwikkeling ging de juiste deur voor haar open.
Door zichzelf te vinden, te waarderen en lief te hebben, te begrijpen in wat voor wereld ze leeft, te leren bij zichzelf te blijven en oude wonden te helen, is haar eigen energie weer gaan stromen. Ze kan nu vanuit haar eigen kracht, intrinsieke motivatie en lichamelijke gezondheid haar levensdroom waarmaken én van waarde zijn voor de medemens met het gevoel van geluk.
Dat waar Suzanne vanuit Estima jou bij ondersteund.
Opbouw van je menselijke systeem

Je menselijke systeem bestaat uit:
- je geest.
Dit is je eigenheid, je ware zijn, je basis, je grensbewaker, je plezier aanjager, je drijvende kracht, richtingbepaler, je levensmissie wat je ervaart op gevoelsniveau in het dagelijks leven.
- je ziel.
Dit is je emotionele verwerkingsmechanisme, je zelfbeeld en het beeld van je buitenwereld, je visie bepaler, je communicatie, je passie, vuur en daadkracht.
- je lichaam.
Dit is je mentale en lichamelijke functioneren, je immuunsysteem, je intentie die je ontwikkelt, het ideaalbeeld dat je vormt en de actie die je in gang zet om je ideaalbeeld uit te voeren.
Als één of meerdere van deze systemen uit balans zijn, heeft dit gevolgen voor de keuzes die je maakt.
Dit is van invloed op je gemoedstoestand, het lichamelijke welzijn, je functioneren en je gedrag.

Hoe ontstaat disbalans
Je bent een mens, een sociaal wezen en je maakt onderdeel uit van de natuur. Je komt hier op aarde om te leven. Maar niet zomaar.
Je komt met een missie.
Vanaf de conceptie wordt je zielskarma (het leed wat je emotioneel gezien moet verwerken om tot zielsontplooiing te komen) verweven met je menselijke systeem. Dit zielskarma kom je hier op aarde helen zodat je daadwerkelijk je bezieling en je zielsmissie tot uitvoer kunt gaan brengen. Hier heb je het menselijke systeem bij nodig.
Zielskarma, ook wel de epi-genetica genoemd, wordt met je menselijke systeem verweven door gebeurtenissen en ervaringen die plaatsvinden. De vorming van het menselijke systeem begint tijdens de zwangerschap, en slaat gedurende de eerste 7 levensjaren zintuigelijke waarnemingen, ervaringen en ontwikkelde beelden op. Hierdoor ga jij op jouw manier je fysieke lichaam gebruiken en op jouw manier naar de wereld kijken waar jij je door laat leiden en je leven op inricht.
Maar die wereld leidt tot disbalans en leidt tot beperkingen. Dit ga je mentaal en fysiek ervaren, denk aan een laag zelfbeeld, concentratieproblematiek, eenzaamheid, bedplassen, vermoeidheid, pijn of één van de labels zoals Dyslexie. Dit is een oproep naar jezelf om in actie te komen, je zielskarma te gaan helen om je zielsmissie te kunnen leven.
Dit vraagt om zelfbewustzijn, verbinding en zelfontplooiing.
Je bent geboren als mens hier op aarde en grootgebracht door je directe naasten.
Je naasten zijn vooral druk met het ontwikkelen van meetbare prestaties, het labelen van de medemens en het beoordelen van de samenleving zoals via Social media.
Naast de basisbehoeftes moeten ook mooie nieuwe spullen worden gekocht om de trends bij te blijven. Feesten en plezier maken, maar ook sporten en bewegen is nodig buiten de deur. Socializen en chillen vindt plaats op de leukste plekjes in binnen- en buitenland.
Dat vraagt vooral tijd, aandacht en geld. Maar draagt het bij aan de identiteitsontwikkeling en gezondheid van de komende generatie? En van de leefomgeving?
En jij denk; 'Waar zijn we eigenlijk mee bezig?'
Tijdens je opvoeding wordt je gevormd en neem je vanuit de cultuur en je directe naasten allerlei ervaringen en overtuigingen mee.
Soms ben je blij, stroomt de energie volop, ben je in contact met de medemens, sta je in je kracht, kun je de wereld aan en ben je lichamelijk in topvorm. Je bent jezelf.
Andere momenten ben je (heftig of zelfs langdurig) verdrietig, boos, bang, geïriteerd of verbaasd, ebt je kracht en energie weg en trek jij je terug in je eigen wereld, wat zelfs ziekmakend kan zijn. Het leven stroomt niet meer. Het zet een rem op waar je mee bezig bent. Het maakt dat je hard moet werken. Je drijft namelijk weg van wie je bent in de kern omdat je niet verankerd bent.
Ik ben er van overtuigd dat de samenleving, te beginnen bij jezelf als mens, terug in balans moeten komen. Dat er te veel aandacht uit gaat naar prestatie ontwikkeling en tastbare resultaten. En dat er te weinig aandacht uit gaat naar wie je in de kern bent, wat je leefomgeving inhoud, wie je ouderlijk nest is, hoe je emotioneel bent opgenomen en grootgebracht, wat jou vormt en wat je daarvan meeneemt de rest van je leven.
De wortels en de voedende grond daaromheen, bepalen of je groeit en bloeit je gehele leven. Pas als dit zich heeft ontwikkeld, ontstaat er een stevig basis, balans en wordt je werkelijk van betekenis. Nu en voor de toekomstige generaties.
Zelfontwikkeling leidt er toe dat er niet alleen bij jouw innerlijke balans ontstaat in je menselijke systeem, maar ook in de cultuur waarin jij leeft en in de natuur waar jij onderdeel van uitmaakt die in zware omstandigheden verkeert.
Doordat jij verandert, verandert je omgeving met je mee.
Je oerbrein snakt naar een veilige omgeving om te overleven. Als baby zoek je vertedering, acceptatie en mentale en lichamelijke voeding, in de hoop dat je in een veilige omgeving opgroeit.
De eerste gebeurtenissen en ervaringen vinden plaats bij je familie. Het mooie is dat jij je familie hebt gekozen, maar ook de cultuur waarin je leeft, jouw leefomgeving, je partner en je werkgever waarin een vergelijkbaar karma heerst. Op deze manier word je continu geconfronteerd met je eigen zielskarma dat vraagt om heling.
Gedurende je leven word je steeds vaker je geconfronteerd met nare ervaringen, misschien wel pijn die je wegdrukt of waar je van wegloopt. Of je breek iets in je lichaam, je wordt regelmatig ziek of zelfs ernstig ziek. Dit is om jou bewust te maken dat jij je zielskarma moet gaan helen.
Pas als het leed voor jezelf onacceptabel wordt, kom je in beweging en ga je op zoek naar een oplossing.
Al kan de oplettende ouder/verzorger of begeleider ook dit leed vroegtijdig voorkomen, door licht mentale en/of lichamelijke klachten en/of ontwikkelproblematieken te signaleren, die leiden tot gedragsproblematiek.
Door vroegtijdig het zielskarma te omarmen en tegemoet te komen door heling, ontstaat op jonge leeftijd innerlijke balans waarmee je het leven invulling kunt geven zoals jij dat voor ogen hebt vanuit jouw eigenheid.
Tijdens het geboorteproces ontstaan jouw eerste ervaringen waarin een beroep wordt gedaan op jouw talenten, en een beeld van het leven op aarde en je eigenheid (met je zijnswaarden en kunnen) wordt gevormd.
Dit is jouw blauwdruk, jouw uitgangspunt voor jouw leven dat afwijkt van je ware kern (door je zielskarma), wat zich verder ontwikkelt.
Na het 7e levensjaar is de basis gelegd voor je verdere leven en is je zielskarma volledig verweven met jou. Het is aan jou wat jij er mee doet. Ga je op zoek naar je ware ik en wordt je zelfbewust waarmee jij je zielsmissie tot uiting brengt? Of doe je het hiermee en laat je het leven onbewust en stuurloos op je afkomen.
Het is aan jou wat jij er mee doet. Ga je op zoek naar je ware ik en wordt je zelfbewust waarmee jij je zielsmissie tot uiting brengt? Of doe je het hiermee en laat je het leven onbewust en stuurloos op je afkomen.
Maak jouw eigen website met JouwWeb