Het hoofd van een beelddenker werkt compleet anders dan van een taaldenker. Zie de verschillen in mijn vorige blog.
Zoals afgebeeld zie je de kernwaarden, interessegebieden en werking van het hoofd van een beelddenker.
Het creëren van een volledig plaatje/beeld staat centraal.
De kernwaarden van een beelddenker zijn hoogsensitiviteit, een sterk rechtvaardigheidsgevoel, het willen begrijpen van eigenlijk alles en dat te vertalen naar beelden waardoor er plaatjes ontstaan die je kunt opslaan. Later verworven kennis en kunde kun je daarmee associëren waardoor continu je plaatje van de werkelijkheid wordt gefinetuned en wordt aanpast. Je zintuigen, gevoelswaarden en intuïtie geven hier voeding aan. Maar ook je spiritualiteitsontwikkeling, je ruimtelijk inzicht en je dagdromen.
Een grote complexiteit die tot veel innerlijke chaos en vraagtekens leiden. Op jonge leeftijd mist nog de benodigde informatie. En bij neurodiversiteit, denk aan autisme, ad(h)d, dyslexie, dyscalculie en hoogbegaafdheid, zijn vaak niet de juiste verbindingen gelegd waardoor overzicht, inzicht en focus mist.
Heb je hier vragen over of wil je er meer over weten, dan hoor ik heel graag van je.
En weet dat positieve verandering mogelijk is waardoor jij vanuit jouw innerlijke kracht en talent van betekenis kunt zijn.
#creatieveling #conceptueeldenker #beelddenker #rechterhersenhelftdenker #uitzonderlijkgedrag #hooggevoelig #hoogsensitief #adhd #add #autisme #dyslexie #dyscalculie #hoogbegaafd #identiteitsontwikkeling #traumaheling #energieregulatie
Reactie plaatsen
Reacties